به گزارش مشرق؛ پس از بازی فینال جام جهانی فوتبال، تصاویر رئیس جمهور کرواسی که کشورش پس از باخت در فینال، نایب قهرمان جام محسوب میشود، به شدت همه جا پر شد. این جذابیت زیاد به زن بودن او مرتبط میشد و غربگرایان ایرانی کوشیدند از این زن و آغوش گشودهاش برای همه اعضای تیم ملی کرواسی، اینجا در ایران چهرهای لطیف و مهربان بسازند. چهرهای که رئیسجمهور کرواسی هم علاقه داشت از او ساخته شود و غربگرایان ایرانی به کمکش شتافتند. روزنامه شهروند تیتر یک با عکس بزرگی از این زن زده که «تحسین جهانی برای بانوی شطرنجی» و آفتاب یزد با عکس بزرگی از او تیتر زده که «پدیده جام جهانی».
زهرا احمدیپور، معاون سابق رئیسجمهور روحانی هم برای عقب نماندن از قافله تحسین و تمجید توئیت زده که «رئیس جمهور کرواسی مثل یک مادر باعشق، تمام بازیکنان خودش و تیم حریف را بغل کرد و آخرین رئیسی بود که برایش چتر آوردند. کاش دنیا رهبران زن بیشتری داشت.» حتی علی مطهری که قدیمها بر مسائل فرهنگی اسلام حساسیت زیادی داشت، در یک نظر کارشناسی! گفت این آغوش رئیس جمهور کرواسی جنسی نبوده و مادرانه است!
اما کولیندا گرابار- کیتاروویچ، زنی که آغوش گشودهاش برای اعضای تیم ملی فرانسه و کرواسی باز شد، چه کسی است؟
به گزارش روزنامه جوان، او پیش از آنکه رئیسجمهور کرواسی شود، سالها معاون دبیر کل ناتو بوده است؛ بزرگترین پیمان نظامی جهان. از همین رو این پیام زیر توئیت احمدیپور جالب توجه است: «اطلاع دارید که این خانم یک سرهنگ ارتشی و نفر دوم ناتو بوده؟ مادرانههای ایشان را برای کودکان و جوانان افغانستان و عراق و لیبی و سوریه میشود برای ما هم توضیح بدهید؟» این سرهنگ خانم تلاش کرد چهرهای مهربان از خود به نمایش بگذارد و به نظر میرسد حداقل در میان غربگرایان ایران شدیداً موفق بوده است و آنها مقهور خنده و آغوش او شدند و روی خشن این سرهنگ ناتو را کلاً سانسور کردند.
روزنامه کیهان نیز درباره حواشی رئیس جمهور کرواسی نوشته است: به دنبال عمل هنجارشکنانه کولیندا کیتاروویچ، رئیسجمهوری زن کرواسی که در مراسم اهدای جام جهانی روسیه، همه بازیکنان دو تیم فرانسه و کرواسی و همچنین رئیسجمهوری فرانسه را در آغوش کشیده و بوسید و متاسفانه رسانه ملی ما با توجیه اینکه مردم از تلویزیون مملکت خودشان صحنههای هنجارشکنانه را دیده و لذت ببرند، این عمل نامتعارف را نمایش داد، روزنامهها و رسانههای کرواسی و همچنین صربستان، به شدت خانم رئیسجمهوری را مورد حمله قرار داده و حرکات وی در هنگام مراسم اعطای جام را غیرطبیعی دانستند.
برخی از این رسانهها به جوگیر شدن و عدم رعایت شخصیت ریاست جمهوری از سوی کیتاروویچ اشاره کردند از جمله «تومیلاو کلاوسکی»، مقالهنویس روزنامههای انتقادی در زاگرب نوشت:
«او همه معیارها را زیرپا گذاشت. رفتارش فاقد خویشتنداری و متظاهرانه بود.»
همچنین پرشمارهترین نشریه عامهپسند کرواسی با اتکاء به اظهارنظرهای کارشناسان روابط اجتماعی نوشت:
«او از یاد برد که باید وقارش را حفظ کند»
یک مفسر تلویزیونی هم در شبکه سراسری کرواسی گفت:
«خدا رحم کرد که باران میآمد وگرنه بعید نبود خانم پرزیدنت توپجمعکنهای دور میدان را هم ماچ کند!»
بعضی از رسانهها و نشریات هم به موضوع جالب اما تاسفبار دیگری اشاره داشتند که گویا خانم رئیسجمهوری در هنگام مراسم اعطای جام در مصرف مشروبات الکلی زیاده روی کرده، به شدت مست بوده و حال خود را نمیفهمیده است! از جمله روزنامه معروف «بلیک» چاپ صربستان در گزارشی تیتر زد: «ابراز شادی بود یا تلوتلوی مستی؟»
همچنین «انیفورمر»، دیگر روزنامه صربستان درباره مستی خانم «کولیندا کیتاروویچ» به طعنه نوشت: «کولیندای مشروب خورده و پاتیل، ستاره اول بازی بود!»
به خاطر همین افراط در مصرف مشروبات الکلی بود که روزنامه پرتیراژ «کوریر» هم در بازی با نام کوچک خانم رئیسجمهور، «کلیندا» را به «الکلیندا» تغییر داد.
گفتنی است سرمربی تیم فوتبال کرواسی نیز در اظهارنظری با انتقاد از رئیسجمهور این کشور و سایر مقامات دولتی گفت: پیراهن تیم ملی را بر تن نکنید! شما باعث شدید کرواسی فقیرترین کشور اروپا شود.